^^

16 Mayıs 2014 Cuma

Bir Kömür, Bir Ömür

#3günmilliyas
Soma/Manisa/TÜRKİYE
Ülkemizde, bi' kaç gün evvel Manisa'nın Soma ilçesinde yüreğimizi dağlayan maden patlaması oldu. Öncelikle oracıkta vefat edenlere,onlara,  Allah'tan rahmet, yakınlarına da sabır diliyorum.

Yüzlerce işçiye mezar olan Soma maden faciası sonrasında açıklama yapan Başbakan Erdoğan, ilk olarak dünyanın farklı ülkelerinde meydana gelen maden facialarını sıraladı. İngiltere’de 1862’de yaşanan ve  204 kişinin yaşamını yitirdiği kazayı hatırlatan Erdoğan, yaşanan faciaları “Olağan şeyler” sözleriyle özetledi. 
(kaynak; http://gundem.bugun.com.tr/ )

1862'de yaşanan olayı, 152 yıl sonra bizim ülkemizde yaşanmasını olağan bulan, ölüm bu mesleğin kaderinde diyen başbakanımıza sinirden gülelim mi, üzüntümüzden ağlayalım mı bilemezken duygu karmaşası içinde yas dönemi geçiriyoruz.

İşin aslı diğer tüm başımızdan geçen olaylar gibi bir kaç gün içinde unutulacak olma ihtimaline yanıyorum en çok. orada vefat eden 284 vatandaş, -ki sadece bize söylenen bu, kim bilir tam ne kadar?- can verdi. 284. Karısı hamile olanlar, gencecik çocuğunu toprağa veren anneler, binlerce akraba, yüzbinlerce yüreği kanlı insan.




Hele sedye kirlenmesin diye çizmesini çıkarmaya çalışan abi hüngür hüngür ağlatmadı mı sizi?
Mahmut abinin karısı hamile önce onu çıkarın diyen başka bir abimiz...
Tüm Türkiye yaralıyız yine.

Yazacak yüzlerce şey var, ama söylenecek çok da söz yok. Allah yardımcımız olsun.
Tüm dünyadan bu olaya duyarlı olan insanlara teşekkürler...







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder